Annons
Nyheter

Gymnasieinsparken – ren pennalism

Nyheter • Publicerad 29 september 2003

Häromveckan var vi föräldrar till årskurs ett-elever inbjudna till informationsträff på Söderportgymnasiet. Lokaler, lärare, skolledning, allt gav ett gott intryck.

I torsdags eftermiddag hämtade vi hem vår son, elev i årskurs ett, efter att han blivit välkomnad till skolan med en så kallad inspark.

Annons

Resten av kvällen ägnades åt sanering av bil, entrémattor, badrum och vår son, som blivit upptagen i elevgemenskapen vid Söderportgymnasiet.

Att bli med i elevgemenskapen vid skolan går till så, att förstaårseleverna överöses med ankomna, illaluktande livsmedel. Detta utförs av de elever som gått två år vid skolan.

En rit som saknar all finess och som mer påminner om gångna tiders militärpennalism än en modern gymnasieskola med samhälls- och humanistisk inriktning.

Vad som är beklagligt, och skrämmande, är att elever som studerat två år vid Söderportskolan, så missuppfattat allmänna gymnasieskolans mål och värdegrund vad gäller kränkande behandling.

Förälder

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons