Nyheter

Hur ska alla byggprojekt i kommunen finansieras?

Nyheter • Publicerad 10 december 2007

Vore det inte klokt att simma lugnt med alla byggprojekt ? Vi har sett hur det gick med saluhallen, nästan inget kvar av denna. Södertorg börjar gå åt samma håll, tomt på kunder.

Hur skall ni finansiera alla byggen när så stor del av befolkningen är utan arbete och går på bidrag?

Nästa projekt är Östra Centrum, naturum i Vattenriket, höghus i Tivoliparken och sist men inte minst den dyra arenan.

Vore det inte bättre att satsa på den norra delen av stan som ser bedrövlig ut, med ett omålat vattentorn, gamla förråd, etcetera, etcetera. Samt att flytta resecentrum dit där det rimligen hör hemma, ingen annan stad har en busstation mitt i stan och ej heller så livlig biltrafik i stadskärnan. Sätt ut fler cykelställ i stället, de tar inte så stor plats och folk mår bättre av att använda benen i stället för att bila.

Varför inte öppna Åhusbanan för persontrafik igen, det skulle kunna minska busstrafiken, kan den användas för den tunga godstrafiken så måste den kunna användas för persontåg.

Det skulle nog inte skada med lite nyare tankegångar bland de som projekterar i kommunen, tänka först och handla sedan, gör färdigt det som är påbörjat lite snabbare i stället, exempelvis Finlandshusen, där folk inte har kunnat titta ut på över ett halvt år.

Tänkande pensionär

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.