Nyheter

Idel, ädel, avlad, adel

Nyheter • Publicerad 7 april 2009
Arkiv: Adam Ihse/Scanpix
Arkiv: Adam Ihse/ScanpixFoto: 

Har han ingen skam i kroppen den där Jonas Duveborn (4/4). Påstå att ståndssamhället sedan lång tid tillbaka är avskaffat. Samt dessutom icke aktar för rov (uttalas vov) att kräva av oss ståndspersoner att, som han så simpelt formulerar sig, "pallra" oss till allmänna informationsmöten eller vad värre är antichambrera i någon liberal politisk företrädares väntrum.

Antichambrera, som bör uttalas med nasal betoning på tredje stafvelsen, förekom på sin tid i vårt samhälle och hade då inslag av fjäsk. Det skall ni veta att för liberaler fjäskar vi inte.

Slutligen, i avsikt att skämta till det en smula, har han den mångordkunnige Duveborn inte tänkt på, i dessa darwinismens tider, att vi inom adeln kommit dit vi kommit på ett naturligt sätt genom avel. Där fick vi väl till det.

Bildtligt talat
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.