Nyheter

Info är på gång

Nyheter • Publicerad 3 april 2009

Varje gång som omsorgsnämnden sammanträder, så får nämnden ett protokoll från personalkommittén i Omsorgsförvaltningen. Personalkommittén består av fackliga företrädarna och företrädare för Omsorgsförvaltningen. Protokollet från personalkommittén onsdagen den 18 mars redovisade förhållandena vid Charlottesborgs restaurangkök.

Följande står i protokollet, "Under 2008 har, vid ett flertal tillfällen, bemanningen i restaurangen måst höjas för att kunna garantera medarbetarnas trygghet och säkerhet då kundunderlaget även omfattade personer med missbruks- och psykiatriska diagnoser".

I protokollet står också att "personalkommittén har inget att erinra mot förslaget att stänga restaurangen vid områdescentralen, Charlottesborg Norra. Tydligen delades närvarande fackliga företrädare den problembild som beskrevs av områdeschefen. Vid presskonferensen efter omsorgsnämndens sammanträde i mars delades personalkommitténs protokoll ut till medierna, enligt rutinerna för presskonferenserna. Omsorgsnämnden har inte hanterat frågeställningarna om restaurangen skall vara stängd eller inte.

På mitt uppdrag sker nu en granskning av arbetsmiljön, rapporterade incidenter, antal ätande och ekonomi.

Vid omsorgsnämndens sammanträde i april, kommer nämnden att få en ordentlig information i frågan.

Bo Silverbern (M), ordförande omsorgsnämnden i Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.