Annons
Nyheter

Ingen drömtillvaro

Nyheter • Publicerad 2 januari 2005

Önskar er alla på Väanstalten ett riktigt Gott nytt år! Hoppas att ni fortsätter skriva om livet innanför murarna.

Kolla gärna efter möjligheter, att gå ut med en bok i ämnet.

Annons

Med insikt i denna typ av miljö, kunde kanske myten om en "dans på rosor" vissna bort. Det göms en duktig skribent på Vä och ingen dag är den andra lik, så innehållet till en bok, erhållas gratis, direkt ur livet. Att behärska skrivandets konst är en fin gåva, tag tillvara på den.

Att vara frihetsberövad är ett alldeles tillräckligt straff och borde stanna därvid. Förvisso är det så, att det huvudet ställer till, får kroppen lida för.

Dock borde det väl i rimlighetens namn finnas gränser. Att låsas in i ett rum över natten, som saknar både WC och tvättställ bidrar väl inte till någon positiv syn på livet precis. Kisseflaskor har de på sina rum, hygieniskt? Skulle de råka skvätta på fingrarna, ges ingen möjlighet att tvätta av sig.

Undrar om denna misär finns på landets alla anstalter. De som jämför fängelse med hotellvistelser kan överhuvudtaget aldrig satt sin fot på något hotell, inte i Sverige i alla fall.

Lev väl

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons