Annons
Nyheter

INGET LOKALT VATTEN PÅ ÅLAFESTIVAL I ÅHUS

Nyheter • Publicerad 25 september 2003

Jag besökte Ålafestivalen i Åhus i början av augusti. En mycket trevlig upplevelse för en utflyttad lokalpatriot som mig.

Ålen är från Åhus så klart, snapsarna är så klart i huvudsak av det världsberömda lokala märket, potatisen lokalt odlad, brödet lokalt bakat, öl tillverkas ju som bekant inte längre i denna del av Skåne, så då är det väl OK med Spendrups.

Annons

Men finns det någon som kan förklara för mig hur det kan komma sig att mineralvattnet som serverades kom från "Den berömda källan i Bergslagen" när det finns ett alldeles utmärkt lokalt vatten från Yngsjö, som dessutom kommer från samma vattenåder som den världsberömda vodkans (som man ju är så stolt över) vatten kommer från.

Nog är det ett vatten att vara stolt över. Eller är det bara ett rent förbiseende att detta hänt? Eller kan vi förvänta oss rysk vodka, mandelpotatis och (gud förbjude) importerad ål som en fortsättning av globaliseringen?

Ingeman Persson

Malmö

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons