Nyheter

Innerligt trötta på 99

Nyheter • Publicerad 28 december 2007

Handlare och varuhus över hela vårt avlånga land! När ni nu är inne på att förbättra ryktet efter "köttfärsen" (farsen) kan ni väl visa prov på lite prisförnuft också ?

I alla broschyrer som kommit som reklampost kan man få sej ett gott skratt som grundar sej på upprepningar. Ett reklamblad för en jätteelfirma visade bild på ett hundratal artiklar. Två stycken hade priser som slutade på 95, alla de övriga slutade på 99!

Om en vara kostar 8:99, vet vi ju att ettöringar, 5-öringar, 10-öringar och 25-öringar sedan länge försvunnit. Av 8:99 KAN det bara bli 9 kronor, vilket vi också får betala. Mycket reklambläck skulle sparas om man fick skriva kolon-: och ett streck i stället för att alltid skriva 99, och till ingen nytta.

Vad gäller större summor, är det bara löjligt att skriva "endast 299:-" när vi skulle tjäna inte minst tid, och handeln en hel krona, om vi fick betala 300:- i stället för varan.

Hela systemet kan ju inte vara för att locka konsumenter med ett pris som ser lägre ut. "Tror ni vi e"dumma på redit, eller?"

Det finns en herrklädesbutik på Nova i Lund som slopat alla så kallade lockpriser med 99 i. Vi observerade detta när jag köpte ett par handskar där. Handlaren var jätteglad för att försäljningen gått upp markant efter prisändringarna.

Det pratas om vit jul och grön jul. Vi såg fram emot en gråmulen jul, där våra älskade fåglar fick stå för de ljusa inlagen, och förstås barnbarnen, som kom med sol och glädje i sina sinnen.

Vi är en massa människor som hjälper hemlösa genom att köpa Aluma, men varför har inte kommunen en hel hop med baracker eller små hus där uteliggarna kunde få en chans?

Detta är ju vanliga människor som av en eller annan anledning råkat illa ut. Det är kanske inte så enkelt att låta bli flaskan om man tycker att ruset får en att glömma för en stund.

Vi tänker ofta på att om vi hade vunnit en stor vinst på många miljoner, hade det varit enkelt att hjälpa till med bostäder, terapi och jobb.

Med hopp att nya året skall innebära att "99" försvinner ur prislistorna. Den förste i stan som vågar kommer att uppleva många nya kunder!

Ett gott nytt år med snälla omtänksamma tankar och massor av kramar till varandra önskar vi och hälsar,

Christine och Arne

på Josef Castells väg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.