Nyheter

Inte bara slarv, Jörn Holmgren

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2004

När Jörn Holmgren försöker förklara att han slarvat med sekretessmaterialet som försvann så är väl det inte hela sanningen att uppröras över.

För denna typ av uppdrag utgår ett sammanträdesarvode av inte fullt 1000 kronor som skall täcka bland annat inläsningskostnader, Av artikel framgår klart att Jörn tydligen har för vana att åka till sammanträden utan att veta vad som skall avhandlas!? Detta eftersom kuverten inte var öppnade!

Efter samtal med Kristianstadsbladets reporter har jag förstått att Jörn vill göra gällande att han trodde att handlingarna var försenade! Då Jörn är Du faktiskt skyldig mig och läsarna en förklaring om varför Du inte efterlyst handlingarna så att Du kunnat läsa på dem.

De personer som är beroende av rätt beslut har faktiskt rätt att begära att de som skall fatta besluten är pålästa eftersom meningen med lekmannastyrelser är att det finns ett representativt företrädarskap.

Har för mig att Jörn företräder en gruppering som håller rättsäkerhetens fana högt!

Så slarv kan jag acceptera men inte denna typ av nonchalans när det gäller människors väl och ve inför lagen.

Tommy Mases

Läsare per distans

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.