Annons
Nyheter

Inte lätt att få ihop alla elevval på schemat

Nyheter • Publicerad 9 september 2003

Svar till "Besviken elev från barn och fritid på Wendes", den 4 september.

Det känns mycket tråkigt att du är besviken på din skola. Gymnasietiden är en väldigt viktig tid, som ska betyda glädje och utveckling för dig och andra unga människor.

Annons

Vi som jobbar på Wendes har haft en hektisk startmånad på grund av genomförd omorganisation under sommaren; den organisation och planering, som borde varit färdig redan i våras, visade sig vara bristfällig och har därför lett till problem med framför allt scheman och elevval.

När nu ni elever är inne på er tredje vecka för läsåret, har vi dock ett i stort fungerande schema.

Att det på alla gymnasieskolor finns håltimmar är ofrånkomligt. Håltimmarna kan med fördel användas till läxläsning och annat eget arbete.

De individuella valen ställer ofta till problem – många elever gör omval in i det sista, några har inte alls valt i tid. Att vissa kurser krockar blir tyvärr följden när allas önskemål skall samsas på veckans schemautrymme.

Vi har haft samtal med de av er som känt er besvikna och ni har nu, några dagar senare, fått ihop de poäng och individuella val, som ni önskat.

Vi hoppas att ni efter de första veckornas strul ska uppleva er utbildningstid meningsfull och stimulerande. Vi är trots allt övertygade om att vår skola skall bli en bra plats för ungdomar att gå på!

Skolledningen vid

Wendesgymnasiet

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons