Nyheter

Inte ”svenska gossar”

Nyheter • Publicerad 5 juli 2002

nnJag vill bara rätta Mathias Johansson på en punkt. Du skrev i din insändare igår att det var ”svenska gossar” som utfört gruppvåldtäkterna. Där har du fel. Det var inte ”svenska gossar”, det var ”invandrar gossar”. Och det som skrämmer många svenskar idag är vissa invandrargruppers inställning till kvinnor. De får ju lära sig från det att de kan gå att kvinnor inte är värda någonting. Hur ska de då kunna respektera våra flickor när de kommer med sina lätta kläder? Deras kvinnor, flickor och flickebarn får ju inte visa vare sig kropp eller hår.

Det sorgligaste är, tycker jag, att många invandrargrupper inte respekterar eller lever efter våra seder och bruk. En incident som hände ute på Näsby för några somrar sedan måste jag dela med mig. En äldre man står utanför sin lilla trädgårdstäppa och klipper häcken. Sommaren är varm och skön och mannen har på sig endast ett par shorts och bar överkropp. Förbi kommer tre eller fyra invandrarkvinnor inlindade i lakan från topp till tå. De får syn på den äldre mannen och börjar skrika åt honom på sitt språk.

En av dem spottar på honom! Kallas det för respekt? Vi har för vana att gå nästan nakna i detta landet, skall vi behöva vira in oss vi också för att slippa sådana här exempel. Vi ska väl inte behöva anpassa oss efter deras seder när det är de som kommer hit för att leva i Sverige? Man får väl ta seden dit man kommer och respektera folket i det land man valt att leva. Eller?

Susanne Andersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.