Nyheter

Jag kan inte diktera villkoren för politikerna, bara påtala det uppenbara

Replik direkt till och Kenneth Olofsson (KBF) och "Oliktänkare".
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

Kristianstadsbygdens framtid har alltid varit kritiskt till invandring. Det är sant. Lika sant är att den kritiken under valrörelsen 2010 har övergått till att bli en pinsam tävlan med Sverigedemokraterna om att attrahera de mest främlingsfientliga väljarna.

I Kristianstads kommun är detta känsligt. KBF samarbetar med partier som har sagt sig aldrig kunna samarbeta med SD, samtidigt är KBF SD:s like i debatten.

Min uppmaning om att "kasta ut dem" ligger därför helt i linje med vad Centern, Folkpartiet och Moderaterna säger sig stå för. Det finns en gräns.

Odemokratiskt? Föraktfullt? Inte särskilt. Inte på något sätt har jag påstått att Olofsson och hans partivänner inte får tycka vad de vill, tvärtom bereder Kristianstadsbladet till och med plats i tidningen åt dem så att de kan sprida sina åsikter i offentligheten. Jag har bara konstaterat att C, FP och M synes ha slumrat till när de inte upptäcker att de har en SD-kopia i boet.

Om det nu inte är så att de blundar förtvivlat och bara tänker på hur de ska kunna skrapa ihop en majoritet.

Jag kan självklart inte diktera villkoren för politikerna.

Men jag kan påtala det uppenbara. Om majoriteten inte kör ut KBF ur sitt samarbete och deklarerar att de inte har för avsikt att samarbeta med dem efter valet, finns det rimligen många borgerliga väljare som känner sig svikna.

Jonas Duveborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.