Nyheter

Kaos på Kristianstads vägar

Det har blivit rena cirkusen i Kristianstad, trafikregler har tydligen upphört helt och själva hjälper man till med att bygga fler rondeller som många inte vet hur de skall bete sig i. De flesta blinkar inte alls, några blinkar till vänster och några få blinkar till höger när man lämnar rondellen. Det sista är rätt för då vet och ser de som kommer från andra hållet att de kan köra och inte stå och vänta.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2008
Trångt i trafiken. ARKIV: PETER ÅKLUNDH
Trångt i trafiken. ARKIV: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Ni ser själva hur långa köer som bildas på grund av att man inte vet hur man skall bete sig. Kommer man på Långebrogatan och får rött vid korsningen med Härlövsängaleden och Allégatan och sedan får grönt så fortsätter man att köra från andra hållet fastän man har rött. Man struntar i vilket och det kommer att hända olyckor om det får fortsätta.

Kommer man på Mossvägen, Kärrvägen eller Nässelvägen och skall köra ut på Rörvägen så gäller högerregeln men de som kommer på Rörvägen tycks tro att de har företräde i alla lägen. Kommer man från Karlsgatan och skall köra ut på Vassvägen så gäller även där högerregeln men de som kommer på Vassvägen bryr sig inte utan bara kör. De som kör på Ubbes Väg och är på väg in på parkeringsplatsen för Bank, Konsum samt Café Sandhem genar in så om man är på väg ut från denna så riskerar man att få fronten avskalad om man inte stannar. Likadant gäller när man är på väg in på Kung Knuts Väg och på väg mot Öllsjö, i kurvan snedar man över på fel körbana i bägge hållen.

Att man allmänt lagt av att blinka ser var och en och att man skall parkera i korsningar samt på övergångsställen är tydligen helt okej. Varför sätter inte polisen in resurser och plockar in massor av pengar de skulle finansiera sig själva flera gånger om samtidigt som vi får någon ordning på trafiken i Kristianstad.

Leif Scheper

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.