Nyheter

Katterna är en hälsofara

Det är väldigt populärt att ha husdjur och framför allt katter när man bor i lägenhet. Men djurägaren måste också ta ansvar för sina djur både inne och utomhus och när man bor i tättbebyggt område och i lägenhet är det inte alltid så lätt.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2008
Jobbigt djur. Arkiv: scanpix
Jobbigt djur. Arkiv: scanpixFoto: 

Katten är ju normalt ett frihetsälskande djur, som helst vill ströva fritt.

Inom HSBbostadsrättsföreningar Hoffmeister och Fröknegården cirkulerar nu katter i området bl a en svart mager katt som inte har något halsband. Han rör sig i områdena och uträttar sina behov i sandlådorna bl a i de helt nybyggda och fantastiskt fina lekplatserna vid Fröknegården.

Detta är en sanitär olägenhet.

Vid två tillfällenhar jag hittat kattbajs i sandlådan och vågar nu inte längre besöka lekplatserna med mina två minderåriga barn. Katterna sprider kattpest genom sin avföring och barnen som leker i sandlådan smittas ganska lätt, vilket är både smärtsamt men också smittsamt från människa till människa, vilket gör att smittade barn kan stängas av från dagis. Så låt inte våra sandlådor bara få bli en "bajslåda" för lösspringande katter.

Om inte reglerfinns, är det kanske dags att skapa sådana nu för att hålla djur i lägenhet. Vad kan kommunen göra åt lösspringande katter utan halsband med namn och/eller telefonummenr till ägaren.

Småbarnsmamman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.