Annons
Nyheter

Klokt – inte fegt att vänta och se

Nyheter • Publicerad 10 september 2003

NEJÅhörde en radiodebatt den 6 september, mellan två företrädare för ja- respektive nej-sidan. Två höga sådana.

Vad som slog an mest tyckte jag var att jasidan hela tiden tillstod att det var förenat med risker att vara med i EMU. Men, att det skulle vara fegt av oss att inte vilja vara solidariska och vara med och dela dessa risker.

Annons

Är det fegt att inte ge sig ut på svag is? Är det inte rent av klokt att först se hur de klarar sig som tagit risken och gett sig ut?

En lyssnare ville av jasidans representanter få veta vad Danmark förlorat på att tills vidare stå utanför. Svaret blev något i stil med att det var Danmarks sak, och inte vår!

Framkom också liksom tidigare, att om det skulle gå snett i någon av de större medlemsstaterna, exempelvis Tyskland eller Frankrike, så får Sverige finna sig i att "vara solidariska" och dras med i raset. Det är bara att tacka jasidan för de enstaka raka besked de trots allt ibland är tvingade att ge.

Gör som till och med vissa höga jasägare börjat säga; "vänta och se". Gör så du också. Rösta Nej.

Skulle EMU vsa sig vara bra för Sverige framledes är vi säkert välkomna att hoppa på tåget, tror

en som vill vänta och se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons