Nyheter

Kommunens ansvar för Yllan

Nyheter • Publicerad 31 juli 2008

ººDen 26/7 frågade "Skattebetalare" varför ordföranden i den föreningen som med kommunen överlägger om de aktuella förhållandena vid Yllan inte framträtt.

Föreningens vice ordförande har fört dess talan, vilket ingalunda är märkligt. I en styrelse kan rymmas kompetens inom olika områden. Styrelsens ordförande besitter hög kompetens inom sitt område och dess vice ordförande är väl skickad att företräda föreningen i den fråga som det nu gäller. I andra frågor såsom byggnadstekniska sådana finns inom styrelsen kunnande.

Av vilken anledning efterlyser "Skattebetalare" särskilt ordförandens agernade? Det kan väl knappast vara av allmänna skattebetalarintressen. Vilka berörda intressenter representerar "Skattebetalare"?

Vad gäller själva sakfrågan har kommunens ansvariga själva försatt sig i en besvärlig situation. Den kan de inte kräva att andra tar ansvaret för att lösa.

Gustaf Valfrid
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.