Annons
Nyheter

Kommuninvånarna vill ha Lindåsa kvar

Nyheter • Publicerad 29 september 2003

Under många år har Göran Wagermark och hans kolleger inom (s) försökt att säga upp avtalet med Lindåsa. Kommuninnevånarna har på olika sätt uttryckt sin vilja att ha detta boende kvar.

Det är dokumenterat ett väl fungerande boende med specialkompetens för just denna grupp vårdtagare. Man kan inte jämföra kostnaden för detta boende med ett vanligt äldreboende just på grund av att de boende är extra vårdkrävande.

Annons

Man får den uppfattningen att det är en stiftelse och inte kommunen själv driver boendet som är det avgörande.

Han är tydligen beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. När de nu förstod att (s) troligen inte kommer att få majoritet för förslaget att inte förlänga avtalet, tog han till nästa grepp. Han letade då fram att avtalet förmodligen stred mot lagen om upphandling.

Om det nu är så har Göran W (s) såsom ordförande i omsorgsnämnden det yttersta ansvaret. Man borde kanske säga upp avtalet med (s) såsom styrande i omsorgsnämnden?

Göran W har många gånger sagt att det inte finns något behov av fler platser i särskilt boende.

Det finns det kanske inte om Göran och (s) bestämmer vad som är bäst för kunden/vårdtagaren. Om man i stället frågar vårdtagaren vad som är bäst för denne så kommer saken i ett annat läge.

Hur många får avslag på sin ansökan om särskilt boende? Hur många gånger ändrar Länsrätten nämndens beslut/avslag?

Även om en äldre människa klarar sig fysiskt i hemmet med hjälp av hemvård kanske ensamheten och otryggheten är stor, det finns många timmar på dygnet.

Den som bäst kan bedöma situationen är vårdtagaren och dennes närstående.

Snälla Göran och (s), lägg Er energi på annat än att till varje pris lägga ner Lindåsa.

Mats Johnsson

Kristianstad

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons