Nyheter

Kortsiktigt tänkt av regeringen

Nyheter • Publicerad 3 maj 2007

Nu säljer den borgerliga pakten ut svenska folkets tillgångar för att på kort sikt få in pengar så att den välsituerade överklassen ska få billig hemhjälp, lägre fastighetsskatt och förmögenhetsskatt!

De har tydligen bestämt sig, att under denna mandatperiod så ska de rusta ner den generella välfärden som hittills alla medborgare fått ta del av via en solidarisk fördelning av våra skatter. För att i fortsättningen gälla för dem som har råd med det!

Ser man till deras förslag sedan de kom till makten så pekar allt i samma riktning, nämligen att systemskiftet kommer slag i slag.

Försämringar vad det gäller sjuka och arbetslösa, försämrad ålderspension för förtids- och sjukpensionärer.

Neddragningar inom arbetsmarknadsutbildning, komvux och högskoleplatser. Arbetslivsinstitutet läggs ned och försäkringskassan får minskade medel.

Får de hålla på så som de startat regeringsinnehavet, så kommer det knappast vara något kvar av den generella välfärden 2010 utan klassamhället har återskapats!

Kjelle Lundgren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.