Nyheter

Kristianstad – kontrasternas stad

Nyheter • Publicerad 11 maj 2007

Kristianstad är i flera avseende en både välskött och vacker stad, men likt många andra städer också kontrasternas stad.

Snorvalpar, fyllesvin och drogpåverkade i varierande åldrar gör allt för att skövla det goda arbete som stadsträdgårdsmästarens medarbetare med flera andra inom kommunen uträttar för att vi alla skall kunna njuta av en trivsam utemiljö.

Om det nu inte är daglig rutin, så tillhör det definitivt de sena timmarnas ovana att pinka, spy, rycka upp blommor, vandalisera och skräpa ner i största allmänhet.

Morsan, som i vanliga fall brukar städa upp, har väl varit upptagen på annat håll, så nu får det grövsta uppröjningsarbetet ske under morgontimmarna och på skattebetalarnas bekostnad.

Vid det laget har någon av vandalerna somnat in av ren utmattning och kvicknar förmodligen till liv först när dagen börjar bli sen.

Vederbörande har säkert haft roligt, för vid uppvaknandet är minnesförlusten total.

Det senare brukar dessutom vara en ursäkt för att inte bli dömd för hårt, i den händelse man skulle bli ertappad.

– Vad sa du? Är det bara lördag?

– Ja, men då återstår det två sköna nätter att roa sig på, innan den här veckan är slut.

En flanör

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.