Annons
Nyheter

Kvinnorna förlorar på EMU

Nyheter • Publicerad 10 september 2003

NEJGång på gång nekas nejsidan svar från de EMU-positiva. Var ska de 12 miljarderna som Göran Persson ska spara tas ifrån? Hur ska vi hantera kriser utan att skära ner, om vi mister makten över vår ekonomiska politik? Och hur säkert är det att tro att handeln kommer att öka när tillväxten i EMU-länderna är lägre än i Sverige?

Inga av jasidans argument garanterar att arbetslösheten inte kommer att öka. Tvärtom pekar allt åt att nedskärningarna inom offentlig sektor kommer att fortsätta.

Annons

Hur kan man påstå att man arbetar för jämställdhet när man hela tiden försämrar för de redan värst drabbade? Vi kvinnor är lågavlönade och de som blir förbisedda vid befordran. Det är vi som kommer att drabbas hårdast om vi går med i EMU.

För Persson och de andra högavlönade männen kan det vara lätt att säga att vi ska lägga undan 12 miljarder, men vi vet varifrån de kommer att tas. Jag vill ha kvar mitt arbete och inte drabbas av "flexibla" löner.

Om den offentliga sektorn ska kunna förbättras måste vi säga Nej till EMU och Ja till VÄLFÄRD och SJÄLVSTYRE. Gör din röst hörd, rösta Nej till EMU den 14 september!

Jenny

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons