Annons
Nyheter

Lägg Göinge turistbyrå vid rondellen i Broby

Nyheter • Publicerad 22 september 2003

Under många år har det diskuterats i Östra Göinge kommun var en turistbyrå borde ligga. Det har också under årens lopp provats olika alternativ som till exempel biblioteket och kommunhuset i Broby.

Några andra föreslagna alternativ har varit biblioteket, Preem-macken och golfbanan i Knislinge.

Annons

Nu senast har det pratats om att inreda en lada vid golfbanan till turistbyrå! Det är optimistiskt att tro att den turist som kommer från Hässleholm mot Broby kör 14 km extra (2 x 7 km) för att nå turistbyrån.

Det finns dock ett alternativ som är det absolut bästa. Det är inte det billigaste, men skall kommunen satsa på turistsektorn måste det få kosta. Ofta är det frågan om investeringar som lönar sig på lång sikt.

Turistbyrån skall givetvis ligga vid cirkulationsplatsen (rondellen) i Broby. Här korsar vägarna nr 19 och 119 varandra.

Den bör placeras i den sydvästra sektorn som bildas av vägarna mot Kristianstad och Hässleholm. Där är gott om plats.

Förutom en ny turistbyrå bör där byggas restaurang/cafeteria, bensinmack med butik, toaletter och annat som hör till en modern serviceanläggning.

Där bör också anläggas samåkningsparkering och parkeringsplatser både för turistbussar och långtradare.

Det kan inte vara svårt att arrendera ut dessa serviceenheter som kommer att få ett sådant perfekt strategiskt läge.

Ur trafiksynpunkt är också denna placering av en ny turistbyrå den bästa tänkbara.

Några vägar behöver inte korsas vid infart/utfart till och från anläggningen eftersom den blir i direkt anslutning till cirkulationsplatsen.

Osby kommun har sitt "Lars Dufwa". De har varit förutseende. Östra Göinge bör snarast få en motsvarande anläggning enligt ovanstående förslag.

Annons

Vi kan inte bara fortsätta med defensivt spel. Om det skall bli några mål och framgång krävs en helt annan offensiv linje.

Visst har Östra Göinge en framtid. Låt oss våga satsa!

Sven-Erik Simonsson (SES)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons