Nyheter

Lär er att politik är att prioritera

Replik till "Nu stängs ambassaderna" (7/1) av Hans Wallmark (M).
Nyheter • Publicerad 8 januari 2011

När man läser Wallmarks inlägg kan man förledas att tro att det är de rödgröna med S i spetsen som stänger ambassaden i Hanoi. Nu är det ju faktiskt Alliansen med Moderaterna i spetsen som regerar och som valt att stänga ambassaden.

Anser Wallmark att regeringskansliet är heligt och orörbart? När skall regeringen lära sig att politik är att prioritera?

Det har alla andra skattefinansierade verksamheter fått känna av under Alliansens styre.

Det finns säkert andra prioriteringar som Alliansen hade kunnat välja. Med lite vilja och insikt hade man säkert kunnat göra andra besparingar.

Alliansen tvekade inte när de med stor iver försämrade villkoren för de arbetslösa och sjuka.

Även här kunde man gjort andra prioriteringar men valde att slå mot de sämst ställda i vårt samhälle och kallade dessa olycksbarn föraktfullt för "de som inte arbetar."

Först nu när besparingarna riktas mot regeringskansliet skriks det i högan sky från Alliansens – och främst från M-politikers – sida.

Varför anser de att kraven hela tiden skall riktas mot andra än dem själva?

Ludde
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.