Annons
Nyheter

Liten hjärna?

Nyheter • Publicerad 30 januari 2009
Arkiv: Joakim Ståhl/Scanpix
Arkiv: Joakim Ståhl/ScanpixFoto: 

Till bilister som trafikerar väg 21 dagligen. Jag blir matt när dessa två till tre bilister med ärthjärna försöker forcera bilkön som ringlar sig framför oss i båda riktningarna. I bästa fall lyckas de köra om fem bilar på sträckan mellan Vinslöv till Önnestad. I de flesta fall blir de mötande bilarna tvungna att köra ut på vägrenen för att undvika frontalkrock.

Att de två hjärnceller som dessa bilister har inte kan kommunicera med varandra är ju uppenbart. Lite sunt förnuft säger att tidsvinsten man gör genom att köra om fem bilar är försumbar. Men två hjärnceller som inte kommunicerar förstår inte detta.

Samtidigt vill jag ge alla bilister en känga som försöker vara hjälpsamma vid omkörningar och köra ut knappt halva bilen på vägrenen. Antingen kör man ut på vägrenen eller så gör man det inte. Vid god sikt kan man med enkelhet köra med hela bilen på vägrenen. Det är sällsynt att en personbil är så bred att halva bilens bredd tar hela vägrenen i anspråk.

Rolf Terve, Åhus
Rolf
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons