Nyheter

Lyft blicken och fundera djupare

Hade egentligen inte tänkt skriva mer men eftersom jag uppenbarligen hamnat i onåd hos familjen Rintamaa reagerar jag.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2008

Att beskylla undertecknad för både det ena och andra känns både lågt och missriktat och jag gissar att det inte spelar någon roll vad jag skriver, Johan Rintamaa (28/3) lär ändå läsa inläggen utifrån sina egna syften.

Lyft istället blicken och fundera på vad debatten egentligen borde handla om, nämligen om vi ska ha olika skolalternativ i vår samhälle? Precis som Skolverket konstaterar är det inte, som exempelvis en viss politiker gör, längre relevant att göra åtskillnad mellan privata och kommunala alternativ, därtill har de fristående skolorna blivit så olika sinsemellan och de kommunala "är också på väg att bli olika på ett sätt som liknar de fristående skolorna genom att erbjuda olika profiler och inriktningar" (Skolor som alla andra?,www.skolverket.se).

Huvudfrågan är således om det ska få finnas olika alternativ i skolan? Är det okej med exempelvis kommunala musik- och idrottsklasser eller skolor med olika pedagogisk inriktning? Jag tycker det, vad tycker du Johan?

Björn Melin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.