Nyheter

Man kan neka på många sätt

Svar till Eskil Eskilsson 20/3. Det glädjer mig att du tagit dig tid att formulera ett så långt och politiskt korrekt svar på min insändare.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2008

Dock måste jag friska upp ditt minne på vissa punkter i ditt svar. Du skriver att ni inte får väga in särskilda behov i antagningen och varken ge förtur eller neka.

I telefon har du i februari 2006 bekräftat att man kan få förtur hos montessoriskolan och det var ett klart och tydligt ja på en direkt fråga. Ni hade enligt uppgift samma möjlighet att ge förtur och överinskriva som de kommunala förskolorna, om behovet fanns.

Det möte du och förskoleansvarig skulle ha "på måndag" gällde just en diskussion om denna förtur som du nu hävdar inte existerar. Ett svar vore vanlig artighet att lämna, i vilken verksamhet som.

Men du får gärna redogöra för hur många barn med till exempel downs syndrom du har i verksamheten.

Dock blev jag på tisdagen uppringd av förskolechefen, som personligen letat upp oss i kösystemet efter min anonyma insändare - "mamma till barn med downs syndrom" - och undrade om det var jag som skrivit den. Så går det till på montessoriskolan …

Man kan neka på många sätt Eskil Eskilsson. Ett är att aldrig återkomma med besked, ett annat att få föräldrar att känna sig ovälkomna och att deras barn är ett problem.

Vi är ganska många som har samma upplevelse av bemötandet hos er.

Lycka till med planerna för särskoleverksamheten; även om jag starkt misstänker att de planerna är ungefär lika gamla och lika politiskt korrekta som ditt svar på min insändare.

Jag tror ni kommer att få ett tufft arbete att övertyga oss föräldrar om att välja er verksamhet före mycket väl fungerande särskolor som Kulltorpsskolan och Färeskolan.

Som sagt så vill vi ha våra barn där de är välkomna.

Helen Olsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.