Nyheter

Man ska kunna pruta på en loppis

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2004

Den 16 augusti kunde vi läsa i tidningen om Nosaby IFs "loppis".

Tyvärr så hade det hela satt i gång före utsatt tid, som var kl 11.

Jag och en bekant kom dit före den utsatta tiden, men då var de flesta objekt sålda. Kunde de som tog betalt inte upplyst om att det hela inte var till salu före kl 11?

Jag förstår att idrottsföreningarna vill ha in pengar, men rätt ska vara rätt, eller? Sakerna som säljs på loppis har ju blivit skänkta av någon som inte vill ha kvar dem, så de är ju gratis för idrottsföreningarna, så jag tycker att på loppis ska det vara billigt.

Att inte sälja en bok till en cirka sjuårig flicka för 20 kr, utan i stället säga till henne att hämta mer pengar hos sin mamma för boken är för fin för att säljas för 20 kr är dåligt tycker jag. Med tårfyllda ögon gick hon därifrån. Jag hoppas att ingen betalade mer för boken utan att den förblev osåld. Ris till dig som inte sålde boken!

En ros till dig som sålde en tavla till en annan liten flicka för en krona. Hennes ögon strålade av lycka.

Att ta 50 kr för begagnade skor, hutlöst! Det ska vara roligt att gå på loppis. Man ska kunna pruta på varorna. Är det inte bättre att sälja varorna för en krona än att kanske få dem osålda till ett begärt pris på fem kr?

Varenda krona tycks ju vara viktig för idrottsföreningarna, så låt folk pruta, det tjänar ni säkert på.

Loppan

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.