Nyheter

Märklig dom

Nyheter • Publicerad 24 april 2009

Hur kan man döma tre killar för medhjälp till fildelning? Det killarna har gjort är ju bara att förse alla fildelare med en möjlighet att fildela.

Detta vore som att vi skulle döma Volvo, Saab och alla andra bilfabrikanter. Vi dömer dem för medhjälp till fortkörning. När vi ändå är igång och fäller så kan vi nog rycka med oss Vägverket, de gör ju faktiskt vägar som är lämpade för snabba hastigheter!

Risken är ju att vi kommer att få ett samhälle som snart ser ut som USA. Där du kan stämma till höger och vänster och vinna allt. Ta exemplet med kvinnan i husbilen. En kvinna färdas i sin husbil, någonstans i USA. Hon hittar en knapp där det står autopilot, ja, tänker hon, den använder jag.

När hon tryckt in autopiloten reser hon sig och går bak i husbilen. Vad händer? Jo, självklart så kraschar bilen. Men det är ju inte det märkliga. Det märkliga är att hon stämmer biltillverkaren, och vinner. Det stod faktiskt autopilot och inte farthållare.

I och med att det tydligen numera går att döma de som skapat möjligheten till brott så kanske vi nu ska fundera över Vägverket och biltillverkarna.

Björn Wikström, Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.