Nyheter

Maximalt tack

Jag har tidigare, 10/7, skrivit om besvikelsen då jag har handlat på Ica Maxi i Kristianstad. Fel pris tre gånger på kalsonger handlade min insändare om.
Nyheter • Publicerad 24 juli 2008
Nu rätt. Arkiv: Scanpix
Nu rätt. Arkiv: ScanpixFoto: 

Jag tycker själv att det var tråkigt att behöva gå så långt som att skriva i tidningen men gorde det eftersom personalen inte åtgärdade felet trots att de var medvetna om det.

Jag har nu blivit kontaktad av ansvarig på Ica Maxi och också varit där och träffat personen. Jag antar att i det här fallet har kommunikationen mellan personalen brustit och det har gått ut över kunden. Men med det trevliga, engagerade och tillmötesgående sättet kommer jag att ha fortsatt förtroende för Ica Maxi.

Jag vet att du har semester men vill nu rikta ett varmt tack för ditt bemötande och din insats. Önskar dig en trevlig och avkopplande semester så syns vi snart i butiken igen.

Marie Nilsson;Marie Nilsson
Marie Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.