Annons
Nyheter

Meningslöst att införa postboxar

Nyheter • Publicerad 14 januari 2009
Postboxar. Arkiv: Anders Wiklund/Scanpix
Postboxar. Arkiv: Anders Wiklund/ScanpixFoto: 

Det är klart att brevbärarna vill ha boxar i trapphusen det förstår man ju. Alla som har tunga eller lätta jobb vill väl ha det lite bekvämare. Vi är ju alla mer eller mindre ett bekvämt släkte även vi som har brevlådorna i dörrarna.

Brevbäraryrket har man en gång valt med de fördelar och nackdelar som det bär med sig och jag förstår att man kämpar vidare, som alla yrkeskategorier gör för att förbättra arbetsmiljön och så vidare.

Annons

Men nu är det så i detta fall att det inte är arbetsgivaren, postverket, som vill/är ålagda göra en insats för sina anställda.

Det blir tredje man det vill säga, de som bor i bostadshus, som man vill, ska göra en dyrbar investering, som inte alls känns som en fördel för oss utan enbart för den stackars brevbäraren.

Investeringen känns tvärtom ganska meningslös eftersom snigelposten väl inom en inte allt för avlägsen framtid är ett minne blott när det gäller den normala brevskörden.

Den digitala världen med sms, e-post, e-faktura, autogiro med mera tar över detta allt mer efter hand. Den yngre generationen från senare halvan av åttiotalet och framåt är uppfödda med den digitala världen och kommer med all säkerhet att utnyttja brevbärarnas tjänster mycket sparsamt.

Det som återstår är pappersreklamen, som av inte minst miljöskäl, genast borde upphöra. Där kunde postverket göra en insats för sina anställda så att de slapp bära ut detta. Man borde diskutera vad som kunde göras med all denna smörja. Vi är fullständigt nerlusade med detta ändå, genom tidningar, tv, radio med mera.

Många har ju undanbett sig reklamutdelningen, men den adresserade reklamen är svårare att värja sig emot och jag är verkligen inte intresserad av någon postboxinvestering för detta ändamål. Postverket tjänar ju stora pengar på denna hantering, så det är enligt min mening de som i så fall bör bekosta postboxarna.

Stig P
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons