Nyheter

Mera rättom älgjakt

Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

ººSom svar på Bengt Nilssons insändare (10/5) beträffande mitt agerande inom Örkeneds älgskötselområde, må följande anföras.

Att rakt ut i luften beskylla mig för "osakligheter som gränsar till det oförskämda" kompletterat med att jag dessutom "saknar alla demokratibegrepp", är verkligen att avlossa båda piporna på en gång, dessutom med dåligt sikte. En dylik beskyllning måste komma från en mycket känslig debattör som inte kan skilja på sak och person och som helt missuppfattat mina inlägg och mitt agerande i övrigt.

Det behövs till exempel inte tre års utvärdering för att konstatera att man inte följt gällande skötselplan med mera.

Jag respekterar naturligtvis fattade beslut, men jag har min fulla demokratiska rätt att kommentera dessa på samma sätt som jag tidigare argumenterat för en annan tingens ordning. Ett dåligt beslut blir inte bättre för att det fattats i demokratisk ordning av en knapp majoritet.

Beträffande min avgång från styrelsen i Örkeneds älgskötselområde vill jag bara hänvisa till valberedningen inför näste årsmöte. Jag avgår inte på grund av att Bengt Nilsson och hans likasinnade framför önskemål härom på denna debattsida. Skulle jag välja att avgå före årsmötet vore det av helt andra skäl.

Olle NilssonLönsboda
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.