Nyheter

Min pension är faktiskt lägre än lägst

Kommentar till Margareta Pålssons (M) inlägg (19/1) angående pensionerna.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2011

Bland annat står där: Pensionärer med låg pension har faktiskt fått sin pension höjd! Var och när?

Redan när den nuvarande regeringen tillträdde sa KD:s ledare Göran Hägglund i ett tv-inslag, att det faktiskt finns pensionärer som inte får ut mer i pension än 5 500 kronor. Trots 30 års förvärvsarbete, det mesta halvtid, fick jag ut 4 615 kronor, bara 885 kronor mindre än vad Hägglund sa.

I fjor sa Maud Olofsson (C), att vi har förbättrat för pensionärena, Tack så hjärtligt, fick pensionen sänkt med 80 kronor per månad, handlar bara om nettopensioner. Så för att toppa det i år, fick jag 38 kronor mindre i pension, trots inlägget (19/1) där det står att pensionärer med låg pension faktiskt har fått sin pension höjd!

Det heter ju inte längre "fattigpensionär", vad vi kallas för nu vet jag inte. Men en sak vet jag, får "bara" cirka 20 kronor mindre i pension, än vad en invandrad pensionär får i månaden, men det heter ju inte pension för dem, utan försörjningsstöd!

I nuläget får jag bara 698 kronor mindre i månaden än vad Hägglund sa för flera år sen. Jag är inget matematiskt geni, men hur jag än räknar, med denna minskning av nettopensionen år efter år, undrar jag när jag kommer upp i den summa som var lägst , 5 500 kronor, enligt KD för flera år sen, när pensionen sjunker vartenda år?

Vad jag skall kunna dra in på vet jag inte. Under de åtta år jag varit pensionär, har jag fått den hisnande höjningen på 38 kronor i snitt per månad, alltså en genomsnittlig höjning med hela 0,85 procent.

Skulle så gärna vilja ha en förklaring av Margareta Pålsson (M), men på den intelligensnivån som jag befinner mig på, eftersom jag inte ens kan räkna ut hur minskningen av pension år efter år, skall resultera i att jag kommer upp i det belopp som Hägglund angav för flera år sen.

Lever verkligen inte i sus och dus, har bara hjälpt till att bygga upp det vi trodde skulle bli ett tryggt samhälle.

Snuvad Pensionär
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.