Nyheter

Misskötsel av klockspelet

Som företrädare för en förening, Gamla Christianstad, som på helt ideella grunder arbetar för att bevara minnen från "svunna tider", blir jag oroad av den sorgliga diskussionen om klockspelet på Lilla Torg och det skandalösa sätt som kommunen hanterat underhållet av detsamma.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

Kristianstads kommun har under en följd av år, bland annat i turistsammanhang, dragit stora fördelar av insatser som utförts och finansierats till stor del på ideell basis. Jag kan bara nämna sådana turistmagneter som Bastion Konungen på Norr, stadsmodellerna i brons på Stora Torg och den restaurerade Archimedesskruven vid Hammarspynt.

Nu senast har Föreningen Gamla Christianstad i samarbete med andra bevarandeföreningar och med ett mindre anslag från kommunen sett till att två informationstavlor om Baltutlämningen blivit uppsatta vid infarten till Rinkabylägret.

Det är enligt min mening av principiellt intresse för de ideella krafterna i Kristianstads kommun att få veta om de kan räkna med att eventuella framtida initiativ kommer att tas till vara och erkännas som värdefulla av företrädare för Kristianstads kommun. Skötseln av klockspelet på Lilla Torg pekar tyvärr i en helt annan riktning.

Mats Pettersson ordförande i Föreningen Gamla Christianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.