GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mycket skvaller i mindre byar

Nyheter • Publicerad 17 juni 2004

Jag har gått runt och funderat på hur ett samhälle i en mindre by verkar fungera. Tydligen så är det så att nästan alla fakta som invånarna vet är byggt på rykten.

Och alla vet ju hur ett rykte uppkommer det börjar med en fjäder och slutar med en hel hönsgård. Men jag tycker att det är synd om de invånare som inte vet vad de ska tro och går därför på ryktena som de inte vet om de är sant eller falskt byggda.

Andra har så dåligt självförtroende att de låter andra bestämma åt dem. Och så finns det den skaran som vet att det är falska rykten och har en egen uppfattning, den som i nästan alla fallen är byggd på sanningen.

Men jag tycker också att det är synd att invånarna inte har något bättre för sig än att just skapa elaka rykten bara för att de inte har något annat att göra.

Vet ni inte vad Elvis Presley sa om just skvaller? "Skvaller är bara en sysslesättning för personer med små hjärnor.".

Men sen är det upp till var och en om de vill följa sin "ledare" resten av livet och inte bli en person som är fri att tycka som han/hon vill.

Vill de verkligen hänga efter en person resten av livet istället för att tänka själv? Tänk er sen när den här personen bor i en helt ny stad och inte har någon att följa, vad gör han/hon då? Får panik?

Tänk er om någon skulle sprida något som inte stämmer om er på grund av avundsjuka, tid över till annat oväsentligt med mera, med mera. Hur skulle ni känna er då? Tänk om det skulle involvera er.

Jag säger bara var er själva, bilda er en egen uppfattning, fråga personen/personerna direkt i stället för att tro på allt som svärmar. Det kommer man längst på.

Ett litet samhälle kan inte stå kvar på en falsk grund. Annars ha en solig sommar och lägg tiden som ni har över till något som kan förbättra er personlighet inte dra skam över er och era anhöriga.

Solig sommar!

Elvis fore ever!

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer