Nyheter

Nog om könen

I debatten om samkönade äktenskap har pastor Svenssons taktik hela tiden utgjorts av hans anspråk på att stödja sig på "forskning". Det är anspråk som vid närmare granskning har visat sig dels skäligen grundlösa – hur var det nu egentligen med romarrikets fall? – dels endast kosmetiskt utanverk på kärnan i hans argumentation.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2008
Brudar. Arkiv: Scanpix
Brudar. Arkiv: ScanpixFoto: 

I sin senaste insändare, 4/7, demonstrerar nämligen Svensson att hans åsikt i grund och botten bara är en privat uppfattning om könsskillnader: "Här menar jagbehövs såväl den manliga som den kvinnliga energin och stimulansen, såväl en fader som modersgestalt med deras specifikabidrag" (mina kursiveringar).

I samma inläggliknar pastor Svensson sin egen förmåga att "sätta samman insikter" vid Albert Einsteins (ja, verkligen!) - medan framtidsvyn för barn utan både mor och far målas i mindre ljusa färger. De blir massmördare, som Hitler och Stalin.

Nog nu. För denna svallvåg av vulgära dumheter finns en rimlig respons, och endast en: förakt. Tyst förakt.

Sven Bjerstedt, Bjärlöv
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.