Nyheter

Oanständigt!

Nyheter • Publicerad 3 april 2009
Arkiv: H Holmberg/Scanpix
Arkiv: H Holmberg/ScanpixFoto: 

Kristianstads kommun vill ha fler barn och mindre personalstyrka på barnavdelningarna.

Politikerna borde inte bara åka med i sopbilen en dag utan även deltaga en vecka i förskolan – på "dagis" är inte en dag sig lik – på dess olika åldersnivåer.

Tror man att anställda – 2,7 personer på 15-19 barn – är tillgängliga på avdelningen hela dagen, 06.30-18.30?

Det fungerar, om än dåligt på grund av att barnen har olika närvarotider. Dock är det oftast så att de flesta barnen är i förskolan under utevistelse, middagsätning och sovstund sida vid sida på golvet.

Som sagt, välkomna ut politiker & co och hjälp till med att assistera pedagogerna med det planerade arbetet. Ni vill ju ha en bra kvalitetsredovisning. Blöjbyten och matning på småbarnsavdelningarna, tröstning av evigt nya barn, ut- och ingångar med alla kläder med mera. Välkomna – alla resurser behövs!

Tar man emot många flyktingbarn, har friskolor och flyttelever, får man lösa denna extrakostnad utanför budgeten.

Gränsen för nedskärningar i förskolan är för länge sedan nådd. Det är ett sanstlöst dåligt tilltag av Kristianstad som är en rik kommun.

Chris Åge
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.