Annons
Nyheter

ÖVERVIKTIGA ÄR SJÄLVA MEDVETNA OM SIN VIKT

Nyheter • Publicerad 29 september 2003

Jag är överviktig, vilket får min omgivning att tro att det är fritt fram att i tid och otid påpeka detta i alla sammanhang.

Som överviktig har man tydligen inget människovärde. Omgivningen beter sig totalt respektlöst åt och tar ofta för givet att man bantar och vill ha råd, utan att man frågat om det.

Annons

Som överviktig kan man få höra om sin vikt flera gånger under en dag, vilket är tröttsamt. Man jämför också alltid övervikt med fulhet. Man är tydligen bara vacker om man är smal.

Ingen har fått för sig att påpeka andra människors defekter i utseendet, men överviktiga människor är det accepterat att kränka på olika sätt.

Ett exempel är att i stället för ens namn åkalla en för den kraftiga, den stora eller annat som enbart syftar på ens yttre.

Många överviktiga personer gör sig lustiga över sig själva och de drar gärna med sig andra överviktiga i skämten. Detta kan kännas oerhört sårande och kränkande. Man kan vara överviktig av olika orsaker, men alla överviktiga är nog själv medvetna om sin vikt utan att i tid och otid få detta slängt i ansiktet.

Ni som håller på att kränka era medmänniskor, skulle ni själva bli glada om omgivningen i tid och otid påpekade era komplex?

Maria Olofsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons