Annons
Nyheter

P-brist skadar handeln

Nyheter • Publicerad 16 januari 2009

I senaste numret av informationstidningen från Kristianstads Kommun står rubriken "Fler parkeringar". Skillnaden mot tidigare förslag är att cirka 110 p-platser ska finnas kvar i Boulevarden. Dessutom ska man i detaljplanen pröva möjligheten att skapa ännu fler parkeringsplatser genom att bygga upp den nuvarande parkeringen i nordöstra hörnet av Tivoliparken till ett parkeringsdäck i två plan.

Genom rubriken "Fler parkeringar" får man lätt intrycket, att det skall bli fler parkeringsplatser än i dag. Men det är vid en jämförelse med ett annat alternativ, som tydligen tog bort de flesta av parkeringsplatserna. Jämfört med läget idag, måste det betyda flera hundra färre parkeringsplatser. Detta gynnar ju inte precis handeln i centrum.

Att börja bygga parkeringshus i Tivoliparken kan väl inte vara den bästa lösningen? Tror inte heller att parkering på Yllan är någon lösning för de som vill besöka centrum.

Frukt- och grönsakskund på Lilla Torg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons