Nyheter

Påhittade slutsatser

Prosten Stiber i Åhus vägrar (30/8) tydligen inse att upphandlingen av prästgårdens ombyggnad, till priset av minst tre miljoner, är föremål för mycket berättigad kritik. I stället envisas han med att "skjuta på budbärarna", då han felaktigt tillvitar oss påhittade slutsatser.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2010

Vi upprepar därför nu som församlingsmedlemmar vårt krav om att upphandlingen av ombyggnaden ska följa kyrkoordningens bestämmelser. I vilken liten förening som helst skulle överträdelse av stadgarna föranleda allvarlig kritik. Här gäller det att man inte handlat upp entreprenaden i konkurrens (anbudsförfarande), vilket kyrkoordningen 47:3, om församlingens medelsförvaltning, mycket tydligt anger.

Svenska Kyrkans överklagandenämnd har i sin praxis hävdat 47:3 som tvingande föreskrift redan i ärenden om uppköp till något basbelopps värde. Vårdslöst agerande visavi de stadgade kraven kan rent av vara skadeståndsgrundande för kyrkorådets ledamöter.

Varför berör Stiber inte kyrkoordningens krav i något avseende?

Ann Björklund (ÅÅ) Anders Björklund (ÅÅ)
Ann Björklund (ÅÅ), Anders Björklund (ÅÅ)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.