Nyheter

Palestinsk stat som aldrig har funnits

Gunnar Olofsson yrkar (17/1) på att Sverige skall följa exemplet av ett antal ofta odemokratiska stater och direkt erkänna en palestinsk stat!
Nyheter • Publicerad 20 januari 2011

Enligt FN-beslut skulle en sådan ha bildats jämte Israel. Gunnar tycks inte fatta att araberna inte ville ha en egen stat. Varken då eller nu vill de ha en stat jämte Israel, snarare en stat utan judar och utan erkännande av den judiska staten Israel.

Logiskt hade varit om Jordanien och Egypten som fram till 1967 ockuperade Judeen Samarien och Gaza integrerat de 700 000 palestinier, som flydde efter anfallskriget mot Israel 1948. Samma år tog Israel ta hand om de 800 000 judar som slängdes ut ur arabiska stater.

Men de palestinska araberna har hållits i läger med hjälp av ett FN-organ som enbart tillkommit för dessa flyktingar. Och där sitter de än fast de har förökat sig och utgör nu 4,5 miljoner utan medborgerliga rättigheter. De påstår sig ha rätt att "återvända" till Israel.

Gunnar yrkar på erkännande av en palestinsk statsbildning, som aldrig funnits. Därtill skall de ha en del av Jerusalem till sin huvudstad! Aldrig har Jerusalem varit en arabisk huvudstad.

Deras heliga platser är Mekka och Medina. Jerusalem var judarnas heliga stad. och de skulle förvalta den väl liksom de byggt upp landet Israel till en demokrati trots en hatfylld omgivnings ständiga attacker.

Det tycks vara så att Olofsson och gelikar hellre stödjer rasistiska patriarkala diktaturer i sin kamp att förgöra Israel.

Karin Rebel
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.