Nyheter

Pengar botar inte

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2004

ºGöran Persson lovar 1,5 miljarder extra till kommun- och landstingssektorn. Det låter mycket. Tyvärr är det en droppe i havet. Kommuner och landsting går back med 10 miljarder i år. Nästa år blir det förmodligen lika illa.

Anledningen är att offentlig verksamhet oundvikligen leder till underskott. Det saknas effektivitetsdrivande konkurrens och kunder som betalar och därför ställer krav på låga priser och hög kvalitet.

Ingen känner ansvar. Pengarna rullar. Lösningen på problemet är privatiseringar och konkurrensutsättning. Den tillämpas redan i många framgångsrika borgerliga kommuner där skatterna är låga och budgetarna i balans.

Ett privatare Sverige är inte bara ett rikare Sverige. Ett privatare Sverige ger mer och bättre offentligfinansierad verksamhet för mindre pengar.

Magnus Nilsson

Styrelseledamot i

Skattebetalarnas Förening

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.