Nyheter

Protestera mot inhumant beslut om avvisning

Nyheter • Publicerad 3 december 2007

Den berömda svenska modellen – en oflexibel och inhuman orgie i paragraf-rytteri!

Jag som svensk, ibland stolt, medborgare vet knappt hur jag ska hantera det ni utsätts för. Fahima Rostam Karim med familj: Förlåt!

Du läsare, låtsas för en stund att du är Fahima. Hur fattigt låter inte ett förlåt, om man för en enda liten stund sätter sig in i tanken att vara en ensam kvinna, 57 år gammal, dessutom med en besvärande sjukdomsbild. Du har fem av dina vuxna söner i landet, alla har uppnått medborgarskap. Alla har med dina medel fostrats till självständiga individer. Alla fem arbetar. Sköter och försörjer sig själva och för den delen även dig. Ni ligger alltså inte det svenska samhället till last.

I det land du kommer ifrån har du inget kvar, inga anhöriga, ingen familj, ingen bostad, ingen given tillhörighet. Är det någon i detta land som är beredd att byta roll med Fahima? Är det någon som kan tänka sig att byta sin familj mot det Fahima nu erbjuds?

Det finns inget skydds- eller säkerhetsskäl, säger man. Men är man det minsta bevandrad i konsten att vara människa så vet vi att säkerhetsrisken är uppenbar.

Fahima kommer att gå en förfärlig framtid till mötes, hon kommer att känslomässigt, mentalt och fysiskt förtvina! Fahima är inte bara invandrare, hon är också en social varelse som likt alla är beroende av sin familj och sitt sammanhang. Ytterligare skäl till att beslutet måste hävas är humanitära skäl!

Hur kan vi ha ett system som lagom till jul eller för den delen någonsin sänder en människa till ett liv i avsaknad av sina nära och till total ensamhet? Det är helt horribelt hur ett land som Sverige med myndigheter kan agera så.

Du som inte är beredd att ställa upp på den här typen av psykisk misshandel kan kanske visa myndigheterna och Migrationsverket just detta.

Vi kan göra det genom att mejla vår protest till Migrationsverket. Kanske blir det den finaste julklappen i år. Det är en vädjan till alla individer såväl som organisationer. Önskar alla en human och god jul samt att beslutet hävs!

Raimond Karlsson

För det socialpolitiska

utskottet i YSS (Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare) och även privat

svensk medborgare

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.