Nyheter

Psykiatrin gör mycket gott

Nyheter • Publicerad 4 juli 2008
Behövs. Arkiv: scanpix
Behövs. Arkiv: scanpixFoto: 

ººBäste Paul, säkert är din avsikt god och väl menad med ditt inlägg 30/6, men jag måste ändå få känna mig fri kommentera lite av vad du skriver.

Min känsla är att du har en fördomsfull inställning till allmänheten om hur du tror dom uppfattar psytkiatrivården, du talar om sjukvårdens "bakgård" och kontrollbehov, samt om hur andra tänker, tycker eller tror. Vad du tror alltså. Hrm...

Dessvärre,. detta vet jag, får aldrig psykiatrin eller rättspsykiatrin heller för den delen erkännande eller beröm dom överhuvudtaget nämns aldrig för allt det exceptionellt goda dom utför åt hela vårt rättssamhälle.

Det skulle bli för mycket att skriva om men jag vet så enormt stora och goda insatser psykiatrin utfört för svårt sjuka och utsatta medmänniskor.

Det finns säkert ingen instans inom vården som inte kan förfinas och göras bättre men jag förstår inte att man då har en förutfattad mening om hur allmänheten skulle tänka och tro på detta sagda av dig nedsättande tankesätt.

Hur medlen fördelas antar jag man avhandlar inom Region Skåne..

Jag förstår dock icke, avslutningsvis, att patienter eller anhöriga har anledning känna skam för psykiatrisk vård som snart är vanligare än benbrott i vårt extremt stressade och krävande samhälle.

Köerna till Öppna psykiatriska klinikerna är väldigt långa och det lovade ju alliansen i valrörelsen att detta skulle ombesörjas radikalt och omgående!

Lennart Gräntz
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.