Annons
Nyheter

Räddning finns för dig

Nyheter • Publicerad 20 januari 2009
Semlor – januariglädje. Arkiv: Fredrik Persson/Scanpix
Semlor – januariglädje. Arkiv: Fredrik Persson/ScanpixFoto: 

Replik till "Allergiker" (19/1). Jag vet precis hur du känner dig!Jag är själv nötallergiker och har många gånger längtat efter en färdig nöttopp hos konditorn.

I dagens samhälle är det inte många av oss som har ork att stå hemma och baka. Men se det kan jag inte få, eftersom många inte tar hänsyn till oss allergiker som gillar bakverk.

Annons

Skulle jag vilja unna mig denna lyx blir jag i stället hänvisad till att köpa vanliga kokostoppar, som jag inte alls är lika förtjust i. Nu tycker säkert många att nöttoppar utan nötter inte är riktiga nöttoppar, men det kan jag absolut inte förstå!

Så när jag får ett plötsligt sug efter (nötfria) nöttoppar blir jag alltså tvingad till att baka dem själv, vilket orsakar mig mycket besvär eftersom det är både obekvämt och opraktiskt.

Som du ser är mitt fall helt hopplöst, men för dig finns det en räddning! Hos de allra flesta konditorier finns det möjlighet att ringa och beställa en slät bulle med grädde - i stället för en semla - och hos vissa kan man även be om en sådan över disk. Jag hoppas att detta lyser upp din dag.

En annan allergiker
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons