Annons
Nyheter

Rätten att byta politik måste vara kvar

Nyheter • Publicerad 1 september 2003

NEJDe finns de som säger att Sverige redan är med i EMU. Och ja, vi är med i det första steget, vilket innebär att vi blir tillsagda hur vi "bör" sköta vår ekonomiska politik.

I valutaunionen måste länderna vara så lika som möjligt, och tyvärr passar inte Sverige in i ramen. Därför uppmanas vi gång på gång "skära ner på offentliga utgifter" (det vill säga privatisera) samt sänka våra skatter.

Annons

För mig låter detta som ren och skär högerpolitik! Vad man än tycker om sådan bör man ju få rösta om det vart fjärde år – istället för att vara fast i det för evigt.

Om detta "bara" är det första steget ska vi banne mig inte ta ett till. Nu är det frivilligt för Sverige att följa direktiven – trots detta har vi sett en privatiseringsvåg utan like de senaste åren (att välja elleverantör har blivit ett heltidsjobb).

Jag vill rösta om vilken politik vi ska ha i Sverige. Vart fjärde år. Därför blir det nej den 14:de.

Robert Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons