Nyheter

Regeringen stärker välfärden

Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

ººTack "Klas, Wolfgang, Reinhold och Magnus" för att ni (8/5) klargjorde vad ni faktiskt menade med ert första inlägg (30/4). Det var säkert många som undrade. I klargörandet skriver ni att man under goda tider ska stärka välfärden. Det är precis det Allians för Sverige gör.

Under förra året minskade utanförskapet med 164 000 personer. Många människor gick från arbetslöshet till arbete och klyftorna minskade på så sätt i samhället.

Vår jobbpolitik fungerar och det finns en koppling mellan hur många människor som arbetar och den välfärd som ett samhälle har råd med. Exempelvis innebär detta att de som varit med och byggt Sverige får det bättre. De genomsnittliga årliga tjänstepensionerna kommer under detta år och nästkommande att öka med totalt 10 000 kronor.

Pensionssystemet är nämligen utformat på ett sådant sätt att fler människor i arbete ger högre pensioner.

Att så många människor lämnat bidragsberoendet och börjat arbeta gör att statens intäkter ökar samtidigt som dess utgifter minskar.

Det blir mer pengar över till välfärd vilket är anledningen till att vi i sommar kan genomföra en omfattande tandvårdsreform. Något regeringen Göran Persson (s) pratade om i många år men som aldrig gick att genomföra under socialdemokratiskt styre. I stället för att skapa fler jobb valde de att dölja arbetslösheten i åtgärder och utbildningspaket. Kostnaden blev alltså, bland mycket annat, en utebliven tandvårdsreform.

Jag är stolt över att stödja en regering som för en politik som på ett sådant konkret sätt ökar välfärden i vårt land och samtidigt säkrar den inför framtiden.

Göran Montan (m)riksdagsledamot, Everöd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.