Nyheter

Rensa i facket

Nyheter • Publicerad 17 april 2009

Sverige står inför stora varsel av folk från olika sektorer i vårt samhälle, där de varslade tillhör olika fackföreningar. Många av fackföreningarna har åsikter om den situation som råder i samhället både globalt och nationellt och ondgör sig även över olika ersättningar till nationens toppar.

Bland nationens toppar finns även representanter från de olika fackföreningarna, men om dessa talas det inte lika högt trots att de är avlönade med hjälp av avgifterna från medlemmarna.

Detta föranleder mig att jag undrar, vart tar pengarna vägen som medlemmarna betalar in till fackföreningen? Hur hjälper fackförbunden sina medlemmar i dag förutom att inkassera medlemsavgifter?

Är det inte dags att öppna fackföreningarnas kassor och stötta med aktiviteter som kommer medlemmarna tillgodo, som ett led till att stå bättre rustad inför de varsel som kommer lagom till semestern? För det är ju inte bara samhället som skall stötta utan även fackföreningarna som skall vara specialister på sitt fackområde.

Låt oss se ett samlat intresse från fackföreningarna som väljer att samarbeta över de olika kompetensområdena i syftet att främja medlemmarnas intresse om att se möjligheter även i en värld som enligt medierna är mest svart. För kompetens finns och nu är det bara viljan som skall fram i pragmatiska åtgärder.

MiaLotta
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.