Annons
Nyheter

RÖSTA JA TILL EMU ÄR ATT BÖJA SIG FÖR ÖVERHETEN

Nyheter • Publicerad 5 september 2003

NEJEnligt den borgerliga propagandaindustrin skulle ju euron vara det enda förlösande medlet för Sverige. Enda chansen för Sverige överleva verkar ju vara att gå med i EMU.

Fel, fel, fel Ja, totalt fel. Min sambo jobbar eller har jobbat på Nolato. Är uppsagd på grund av att de som jobbar på Nolato har under hela våren fått lära upp kineserna allt. Nu har Nolato lagt över den mesta produktionen till Kina och kommer säkerligen lägga ner Kristianstadsfabriken inom en snar framtid, kanske redan i april-maj.

Annons

Så är det med nästan alla stora företag. Deras produktion flyttas från låglönelandet Portugal till Kina och i Kina handlar man med en helt annan valuta nämligen kinesisk Yuan där kursen för närvarande är 1 svensk krona = 0,95 kinesiska Yuan.

För övrigt har Kina långt över 1,2 miljarder invånare så deras ekonomi är många gånger större än fjuttiga EMU:s plus att i Kina har man också ett enpartisystem som även EU tydligen vill införa med en allsmäktig guru.

I Kina heter motsvarigheten till EU-parlamentet Nationella folkkongressens ständiga utskott. Så skall vi som vanligt böja oss för överheten och ta kepsen i handen och bocka och tacka för de rikas välvilja att slänga till oss lite brödsmulor medan de äter oxfilé. I så fall vi naturligtvist göra borgarna till viljes och rösta Ja, men om vi vill fortsätta att leva i en begränsad frihet måste vi naturligtvis rösta Nej.

Kina är framtiden?

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons