Nyheter

Sänk bidragen till arbetslösa

Nyheter • Publicerad 11 maj 2005

Arbetslösheten engagerar, eller?

Såg på Debatt i tv häromkvällen. Det handlade om arbetslösa. Arbetslivsminister Hans Karlsson (s) framträdde i debatten.

Jag tycker att han verkar vara ett stort skämt. Han tycks inte veta mycket. På fråga om hög arbetslöshet svarar han att han och regeringen hade hoppats på en högkonjunktur för ett par år sedan, men den uteblev och nu tröstar han de arbetslösa med "det finns en framtid och jobben kommer"!?

För en tid sedan har man gjort en undersökning hur de arbetslösa söker jobb. De sista månaderna hade nästan hälften inte sökt ett enda jobb. Tydligen klarar man sig bra på det "bidrag" man får. Kanske borde bidragen sänkas något så att det blev mer lönsamt att söka jobb. Jag vet att det kan bli svårt och orättvist för många men vår "dugliga" regering, med Hans Karlssons hjälp, kommer nog att fixa det.

D Karlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.