Nyheter

Scientologin är ingen sluten kyrka

Nyheter • Publicerad 17 maj 2002

Svar till ”Psykvården är viktig” i Kristianstadsbladet 2 maj

Just det faktum att en tidning tar in ett sådant påhopp som detta visar på vikten av att bemöta det.

Det finns ofta en annan orsak till att vilja vara anonym mer än påstådd rädsla. Minst lika ofta är det en fråga om att vilja slippa stå för sina åsikter.

Skribenten vet antagligen lika väl som undertecknad att det inte ligger någon sanning i hans (hennes) påståenden, men ändå skrivs det. Varför?

Ja, varför finns det människor som hatar till exempel invandrare eller personer med andra åsikter?

L. Ron Hubbard som har grundat Scientologi har analyserat detta fenomen mycket ingående, men det får inte plats här. ”Deras jakt på pengar får inte granskas”, påstår skribenten. Sanningen är ju den att vi är ordentligt granskade och vår religion anses av skattemyndigheterna vara ”allmännyttig”.

Och det är klart att ju mer pengar man får, ju mer allmännyttig kan man vara, det vet Röda Korset och Amnesty också.

Det finns inget ”slutet” hos oss. Myndigheter har fått svar på alla frågor. Annars hade vi inte fått de tillstånd vi har. KMR bildades på intitiativ av Scientologi-kyrkan och en psykiatriker. Majoriteten av medlemmarna är inte scientologer, åtminstone i Sverige vet jag det bestämt.

KMR vill reformera psykiatrin. Det ser ut som om det kan lyckas. Den 8 maj kunde man i DN läsa angående den europeiska psykiatrikongressen i Älvsjö nyligen att en av de större nyheterna var att psykiatriken David Horrobin presenterade ett nytt läkemedel.

Man hade kommit på att 70 deprimerade patienter som inte hade blivit hjälpta av vanlig antidepressiv medicin blev till 2/3 betydligt bättre av ett näringstillskott i form av en viss fettsyra från fisk. Mycket bra!

Jag håller med skribenten på en punkt: Att den som behöver vård ska få vård. Men hellre fiskolja som fungerar än kemiskt medel som förstör.

GULLEVI ALMGREN

informatör Scientologi-

Kyrkan i Stockholm

och medlem i KMR

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.