Nyheter

SD är ett miljöintelligent parti

Miljöpartisterna Gustav Fridolin, Hampus Algotsson och Peter Groth har de senaste veckorna varit aktiva med inlägg där de försöker motivera sin rödgröna och bilfientliga skattehöjarpolitik. Miljöpartisterna hatar bensin, det erkänner de.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2010

Sverigedemokraterna (SD) och Miljöpartiet (MP) har två gemensamma åsikter och det är att oljan kommer att ta slut och måste ersättas med andra bränslen och att Sverige bör satsa på att tillverka biogas av så mycket avfallsprodukter som möjligt.

Men sedan skiljer sig våra åsikter åt. Vi Sverigedemokrater vill inte öka drivmedelskatterna och vi vill satsa på den miljövänliga kärnkraften. Detta vill inte MP.

MP är ett parti som med hull och hår svalt den nya koldioxidreligionen. En tro som går ut på att vi måste drastiskt minska utsläppen av koldioxid från fossila bränslen, annars kommer jorden att värmas med katastrofala följder. SD är skeptiska till denna nya religion, eftersom jordens temperatur har varierat förr.

Oavsett om man tror på denna teori eller inte, är Sveriges utsläpp av koldioxid en så liten del av världens totala utsläpp av koldioxid, att även om vi direkt upphörde med alla koldioxidutsläpp skulle det inte ha någon mätbar effekt.

Om nu Groth, Fridolin och Algotsson på allvar vill minska koldioxidutsläppen borde de bege sig till Kina, Indien, USA, eller varför inte till Saudiarabien, där bensinpriset är mycket lågt, och predika sin tro. Det är nämligen dessa länder som står för de största utsläppen och där, undantaget USA, utsläppen kommer att öka mest framöver.

SD är det enda parti som i valrörelsen som lovar sänkt bensinskatt. Vi är nämligen övertygade om att den tekniska utvecklingen inom fordonssektorn och forskandet kring alternativa bränslen kommer att lösa problemet med oljeberoendet utan höjda skatter på bensin och diesel.

Det är också vår uppfattning att ökad beskattning av fordonssektorn är skadlig för vår stora och välståndsskapande fordonsindustri.

Höjda drivmedelsskatter och höjd kilometerskatt drabbar glesbygden och de lågavlönade som är beroende av bil. Dessa skattehöjningar leder till ökad inflation och höjda räntor och boendekostnader.

Teknikutvecklingen går numera med rasande fart sedan oljeprischocken 2008. Bränslesnålare bilar kommer ut på löpande band. Elbilar och laddhybrider har precis börjat komma ut på marknaden.

Medan etanolen i dag verkar vara en återvändgränd ser det ut som om biogasen har framtiden för sig. Nästa lovande källa till biodiesel och biogas verkar vara storskaliga algodlingar av oljehaltiga algsorter. Det krävs dock ytterligare forskning och förfining av odlingstekniker innan algodlingar på allvar börjar leverera biodiesel i större skala.

Utvecklingen bort från oljeberoendet är med andra ord i full gång och det finns ingen anledning att försöka forcera denna utveckling med höjda skatter eftersom risken då är stor att man satsar på fel biobränsle eller fel motorteknologi. Speciellt om verklighetsfrånvända miljöfanatiker får bestämma.

Niclas Nilsson (SD), gruppledare i Kristianstad, Björn Söder (SD), partisekreterare och gruppledare i Region Skåne

Niclas Nilsson (SD)gruppledare i KristianstadBjörn Söder (SD)partisekreterare och gruppledare i Region Skåne
Niclas Nilsson (SD), Björn Söder (SD)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.