Nyheter

Självklart med heterosexuellt äktenskap

Hampus Algotsson (mp) påstår (26/5) att homosexuellt äktenskap är en självklarhet. Han gör det med hänvisning till att Norge skulle ha öppnat för att äktenskapet också i lagens mening kan gälla ett homosexuellt par.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008

Om det är självklart att samhället lagstiftare ska använda sitt inflytande till för samhället destruktiv normbildning så är det olyckligt!

Många har forskat om romarrikets fall och upplösning. Att barbarstammarna norrifrån skulle vara den romerska hären övermäktig är osannolikt. Snarare förhåller det sig som forskningen påpekat: Samhällets byggstenar - familjerna - upplöstes.

Det israeliska forskarparet Ami och Gabriel Spiegelmann, som forskade flera år i Lund, kom i sin avhandling fram till att båda föräldrarna, med såväl en fadersgestalt som en modersroll, behövdes om barnets uppväxt skulle bli trygg.

Detta är ett allmänt känt förhållande och föranledde den franska folkförsamlingen att i sin utredning ge en utförlig motivering till att äktenskapet för barnens skull ska ge en nära tillgång till såväl far som mor och därmed ett nej till homosexuellt äktenskap i lagens mening.

Bäste Algotsson, vilka rön stöder sig den norska lagstiftningen på som går så rakt emot ovan anförd forskning att de så besinningslöst ändrat sin äktenskapslagstsiftning?

Samuel Svensson, Åstorp
Samuel Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.